Inlägg i (6) Lagar och regler

Hälsoeffekter (6) Lagar och regler Filmer

En film värd att se!

29 juni, 2018 - 13:19 Inga kommentarer

En känslosam film som visar hur det kan se ut när man inte har tydliga lagar om tobaks distruption och kunskap spridning om hälsoskador. Det är helt klart en film man borde se innan man stöttar ett tobaksbolag, samt om man bara vill lära sig mer om vår värld. 

Om videon inte funkar kan ni andvända denna länk:
https://www.youtube.com/watch?v=m9TFUzWzgOo

(6) Lagar och regler

Lagar och regler

27 juni, 2018 - 12:00 15 kommentarer

 

Hur ser lagarna ut?

  • Lagarna angående tobak varierar väldigt mycket beroende på vilket land du granskar men grunderna blir alltmer detsamma. På grund av att de skadliga hälsoeffekterna angående tobak har blivit alltmer upplysta så tvingas länder till att skapa striktare regler för att upprätthålla ett bra rykte. Sverige är ett av de länder som har de striktaste reglerna och våra lagar kan sammanfattas i fyra kategorier: Rökfria områden, information på tobaksförpackningar, marknadsföring och åldersgränser.

Rökfria områden:

  • I Sverige råder rökfria miljöer i skolverksamheter, lokaler inom sjukvården, teatrar, biografer, restauranger och t.o.m på busshållplatser. Regeringen har som mål att avskaffa rökning i nästan alla offentliga miljöer för att motverka användning av tobak och låta folket vara ifred. Konsumenter har nämligen rätt till att använda varorna men folket har också rättigheten att undvika skadliga [...]