Källor (1)

Källor

27 juni, 2018 - 10:35 Inga kommentarer
Vad är tobak?

Tobak

27 juni, 2018 - 10:32 Inga kommentarer

 

Vad är tobak?
Tobak är torkade blad från olika växter inom tobaksläktet, som har använts av människor i flera tusen år. Men det var inte förrän på 1500-talet som tobaken kom till Europa, tillsammans med Christofer Columbus “upptäckt” av Amerika. I tobak finns ett beroendeframkallande ämne som kallas nikotin. Plantorna utvecklade nikotin som ett gift mot skadeinsekter och det är just därför man mår dåligt efter man har provat tobak för första gången. Nikotin påverkar kroppen genom att ge högre blodtryck och hjärtfrekvens, men även ens kondition och psykiska hälsa försämras.

 - Tobaksplanta före och efter

Källor:

Drugsmart

Wikipedia

 

Historia
Tobak användes i början som en viktig religiös ceremoni för ursprungsbefolkningen i Amerika under 500-talet. Genom åren som växten existerade i Europa så upptäcktes nya [...]

(1) Om oss

Om oss

26 juni, 2018 - 11:46 Inga kommentarer

Hej och välkomna till våran blogg! Vi är fyra ungdomar som jobbar med tobaksförebyggande feriearbete under sommaren. Vårt uppdrag är att förmedla information angående tobak till barn och ungdomar, för att förhoppningsvis minska antalet konsumenter i framtiden. TBU (tobaksförebyggande för barn och ungdomar i Blekinge) har låtit oss välja det format vi vill arbeta med, och vi tror att undervisning genom sociala medier är det bästa sättet att förmedla information till flest människor. Vårt arbete kommer avslutas 6 Juli år 2018 och därefter är vår grupp inte tillgänglig, fast vi hoppas att ni lär er något på vägen! 

Ida Sigvant - En härlig tjej på 18år som studerar på distans på korrespondensgymnasiet.  Hon går naturvetenskapsprogramet.

Filip Svensson - En smart kille på 17år som studerar på Vägga. Han går naturvetenskapsprogramet.

Ian Andersson - En rolig [...]

Rökning och försäkring

25 juni, 2018 - 13:32 1 kommentar

Visste du att om du röker i närheten av en Apple produkt bryter du genast garantin. Då röken kan förstöra hårdvaran.